icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Start onderzoek naar gezondheidsvragen bij verzekering

Nieuws|

Gepubliceerd op:15 oktober 2004


De Consumentenbond en het Breed Platform Verzekerden en Werk (BPV&W) starten vandaag een onderzoek naar de ervaring van consumenten met het invullen van de gezondheidsverklaring bij het afsluiten van een verzekering. Op onze site treft u een enquête aan waarbij wij naar uw ervaringen vragen.

Bij het afsluiten van een levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten consumenten een gezondheidsverklaring invullen. Op basis van het formulier bekijkt een verzekeraar of hij iemand accepteert voor de verzekering. Vanaf 1 april 2004 dienen verzekeraars de nieuwe gezondheidsverklaring te gebruiken.

De gezondheidsverklaring is anders van opzet en bevat heldere, toegestane vragen. Maar gebruiken alle verzekeraars ook inderdaad deze vragenlijst? En hoe ervaren consumenten het invullen ervan? Zijn de vragen helder genoeg of staan er nog vragen op die onduidelijk zijn of niet relevant? De antwoorden op deze vragen hopen we met de enquête van u te ontvangen. Het gaat hierbij om consumenten die na 1 april 2004 een levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben aangevraagd.

Om de toegankelijkheid van verzekeringen te verbeteren voor mensen met een gezondheidsprobleem overlegt het BPV&W regelmatig met het Verbond van Verzekeraars. Dit heeft geleid tot een aantal afspraken bijvoorbeeld over welke informatie verzekeraars en consumenten elkaar moeten geven. Mede op basis van dit overleg heeft het Verbond van Verzekeraars de gezondheidsverklaring aangepast.