icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Eegalease wil Dexia dwingen incassoprocedures te staken

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 november 2004


Stichting Eegalease en de Consumentenbond willen Dexia via een kort geding dwingen de incassoprocedures tegen bepaalde aandelenlease-gedupeerden te staken. Het gaat hierbij om de partners van de contractanten die niet hebben meegetekend voor de aandelenlease-overeenkomst. De Amsterdamse rechtbank oordeelde afgelopen augustus dat zij de aandelenlease-contracten kunnen laten vernietigen omdat bij huurkoop een handtekening van de partner noodzakelijk is.

Stichting Eegalease heeft Dexia het afgelopen jaar al meerdere malen verzocht de incasso-procedures te staken. Samen met de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is de Stichting van mening voortzetting van de incasso-procedures na de rechterlijke uitspraak in augustus onrechtmatig is.

Eind november spraken nog eens drie rechtbanken zich uit ten gunste van Stichting Eegalease. Dat maakt de zaak over de incassoprocedures volgens de Stichting alleen maar sterker. Het kort geding dient dinsdag 7 december bij de Amsterdamse rechtbank. Bij de Stichting Eegalease zijn inmiddels bijna 19.000 mensen aangesloten.

Lees meer
Op de hoogte blijven over de rechtszaak? Geef u op voor de exclusieve Aandelenlease e-mailservice.

Meer op het web
Bezoek voor meer informatie de websites www.leaseverlies.nl en www.eegalease.nl.