icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Eegalease wil Dexia dwingen incassoprocedures te staken

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 november 2004


Kort geding op dinsdag 7 december

Stichting Eegalease en de Consumentenbond hebben een kort geding tegen Dexia aangespannen om een einde te maken aan de incassoprocedures die Dexia tegen de gedupeerden van aandelenlease voert. Eerder dit jaar deed de Stichting al meerdere malen een dringend beroep op Dexia om de incassoprocedures op te schorten tot de rechter zich in de zaak zou uitspreken.

Stichting Eegalease en de Consumentenbond zijn samen met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) van mening dat voortzetting van de incassoprocedures na de uitspraak van de rechtbank afgelopen augustus onrechtmatig is. De Amsterdamse Rechtbank oordeelde toen in het voordeel van Stichting Eegalease, waardoor de partners van de contractanten die niet hebben meegetekend voor de aandelenlease-overeenkomst, deze overeenkomst kunnen laten vernietigen.

“Dexia heeft steevast de druk opgevoerd door deurwaarders te sturen naar mensen die niet kunnen betalen en daardoor met hun rug tegen de muur staan. Dat hebben wij altijd zeer betreurd, maar juridisch was er weinig tegen te doen. Nu de rechter ons eind deze zomer echter in gelijk heeft gesteld, zijn wij van mening dat Dexia niet langer gerechtigd is de incassoprocedures voort te zetten,” aldus een woordvoerder van de Stichting.

Eind november spraken nog eens drie rechtbanken zich uit ten gunste van Stichting Eegalease. Dat maakt de zaak over de incassoprocedures volgens de Stichting alleen maar sterker. Deze zaak komt op dinsdag 7 december voor bij de Amsterdamse Rechtbank op de Parnassusweg.

Bij de Stichting Eegalease zijn inmiddels bijna 19.000 mensen aangesloten.

Zie voor meer informatie de websites www.leaseverlies.nl en www.eegalease.nl.