icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Informatie voor reizigers over ramp in Azië

Nieuws|

Gepubliceerd op:27 december 2004


Grote delen van Zuid-AziĆ« zijn getroffen door vloedgolven na een zware aardbeving voor de kust van IndonesiĆ«. Nederlanders die een reis naar de getroffen gebieden hebben geboekt, kunnen deze annuleren.

Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie. Zij kunnen u vertellen of uw reisbestemming valt onder de gebieden die het Calamiteitenfonds heeft aangewezen als "uitkeringsvatbaar". Voor reizen naar deze gebieden geldt dat u uw reis zonder meer kunt annuleren. U kunt uw geld terugkrijgen of een reis naar een andere bestemming boeken.

Als u een reis wilt annuleren naar een bestemming die niet tot de "uitkeringsvatbare" gebieden behoort, kunt u met de reisorganisatie overleggen of u de reis om kunt boeken. In veel gevallen zullen reisbureaus coulant zijn bij dergelijke verzoeken.

Vakantiegangers in de getroffen gebieden kunnen hun reis onderbreken en terugkeren naar Nederland. Zij krijgen van het Calamiteitenfonds of van hun reisverzekering een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Meer op het web
Giro 555 - Steun de slachtoffers van de ramp
Calamiteitenfonds - overzicht van de uitkeringsvatbare gebieden
Ministerie van Buitenlandse Zaken - informatie over het crisiscentrum voor mensen die familieleden of bekenden in de getroffen gebieden hebben
ANWB - nieuws over de situatie en informatie voor verontruste familieleden