icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Zelf aangifte doen met de nieuwe Belastinggids 2005

Nieuws|

Gepubliceerd op:24 januari 2005


Met de Belastinggids 2005 van de Consumentenbond kunnen consumenten goed voorbereid de jaarlijkse belastingaangifte  doen. De gids beschrijft de veranderingen in de aangifte over 2004. Verder krijgen consumenten tips hoe ze de belastingformulieren zelf zo voordelig mogelijk kunnen invullen. Dit jaar controleert de Belastingdienst extra op de lijfrenteaftrek. 

Als er voor consumenten in de samenstelling van hun inkomen, vermogen, eigen huis en aftrekposten weinig is veranderd, kunnen zij volstaan met het actualiseren van de gegevens van de belastingaangifte van vorig jaar. Maar vaak verandert er ieder jaar wel iets in de persoonlijke situatie en in de belastingregelgeving. De Belastinggids 2005 geeft aan wat voor gevolgen dat voor de aangifte heeft.

Naast uitleg over de in te vullen formulieren geeft de bond tips in de Belastinggids. Eén van de tips is de aftrekpost lijfrente die extra wordt gecontroleerd in 2005 omdat de standaardaftrek is afgeschaft. Sinds 2003 is de lijfrentepremie alleen fiscaal aftrekbaar als er aantoonbaar een pensioengat is.

De Belastinggids 2005 van de Consumentenbond loodst consumenten door het woud van fiscale regels en geeft aan wat zoal moet worden ingevuld. Bij de gids zit ook een cd-rom met als basis het officiële programma van de Belastingdienst.

De Belastinggids 2005 (inclusief de cd-rom) is te bestellen bij de Klantenservice van de Consumentenbond, telefoonnummer (070) 445 45 45 of via de webwinkel. Tot 26 februari betalen leden van de Consumentengids de actieprijs van €13, 25 (daarna €15,50). Niet-leden betalen €19. De prijzen zijn exclusief €2,50 verzendkosten. De gids is tevens verkrijgbaar in de winkel.