icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beuc stelt hoger beroep in tegen vonnis Sara Lee

Nieuws|

Gepubliceerd op:8 april 2005


De Europese koepelorganisatie van consumentenbonden, de Beuc, heeft vandaag aangekondigd hoger beroep aan te tekenen tegen het vonnis in de zaak Sara Lee. In een persbericht geeft Beuc aan hoger beroep in te stellen omdat de organisatie de vrijheid wil houden haar zorgen te uiten over de uitstoot van gevaarlijke stoffen door luchtverfrissers.

Beuc geeft ook aan liever via andere wegen dan de rechter te komen tot een oplossing van het probleem van chemische stoffen in dit soort producten. Hierover gaat de organisatie graag in gesprek met de industrie.

Consumentenbond niet in hoger beroep
De Consumentenbond, die net als Beuc in kort geding is veroordeeld tot een rectificatie van eerdere berichten, tekent geen hoger beroep aan. In genoemd kort geding heeft de rechter geen onderscheid gemaakt tussen de uitingen van de Beuc en van de bond. Bovendien is de Consumentenbond lid van Beuc. Gezamenlijk is besloten dat de koepelorganisatie nu beroep aantekent. De Beuc is ook opdrachtgever van het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de eerdere geuite zorg rondom chemische stoffen in luchtverfrissers.

Lees verder
Rechtzaken tegen de bond
Persbericht Beuc (pdf-bestand)