icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Keuzetermijn zorgverzekering biedt onvoldoende garantie

Nieuws|

Gepubliceerd op:21 april 2005


Op 1 januari wordt waarschijnlijk het nieuwe zorgverzekeringsstelsel van kracht. De Consumentenbond maakt zich zorgen over de ruimte die consumenten krijgen om een zorgvuldige keuze voor hun zorgverzekering te maken.

Verzekeraars mogen u tot 16 december een aanbod doen. Dat aanbod is slechts 2 maanden geldig. Minister Hoogervorst heeft vastgesteld dat consumenten tot 1 mei 2006 de tijd hebben om te kiezen, maar dan is de termijn van het aanbod van uw verzekeraar allang verlopen.

Tijdsdruk
Het risico is dus groot dat u onder de tijdsdruk van de beperkte geldigheid straks ingaat op het aanbod van uw verzekeraar, zonder een zorgvuldige afweging te maken of een andere zorgverzekering beter bij uw wensen past. Als u al ver voor 16 december bericht krijgt van uw zorgverzekeraar, dan is het risico bovendien groot dat u te weinig tijd heeft om te vergelijken met alle andere verzekeraars. 

Wat wil de bond?
De Consumentenbond eist daarom van minister Hoogervorst dat de geldigheid van het aanbod van de verzekeraars loopt tot 1 mei. Daarnaast zouden alle zorgverzekeraars op het zelfde moment met hun aanbod naar buiten moeten komen. Zo heeft u voldoende tijd heeft om een weloverwogen keuze te maken.

Lees ook
Dossier Zorgverzekeringen 2006