icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Nederlandse boekingssite scoort het best

Nieuws|

Gepubliceerd op:22 april 2005


Voor de eerste keer staat in de peiling van de Consumentenbond een Nederlandse boekingssite bovenaan de lijst van goedkope sites voor vliegtickets. De grootste kans op het goedkoopste ticket heeft u ditmaal bij D-Reizen.

De Consumentenbond vergelijkt regelmatig de prijzen van vliegtickets bij 12 boekingswebsites: zes Nederlandse, drie Belgische en drie Duitse. De resultaten daarvan publiceren we in de nieuwste uitgave van de Reisgids, die vandaag verschijnt.

Boekingskosten verlaagd
Reden voor de goede score van is dat D-reizen ten opzichte van het vorige onderzoek de online-boekingskosten sterk heeft verlaagd van € 20,- naar €  9,50.

Verder valt bij het onderzoek op dat de kans op een goedkoop ticket meestal het grootst is bij boeking in het land van vertrek.

Expedia meest open over kosten
De Consumentenbond pleit voor het vermelden van totaalprijzen. De boekingswebsites zijn ook op dit onderdeel beoordeeld. Expedia is de meest transparante boekingssite wat betreft bijkomende kosten. D-reizen is juist achteruit gegaan in transparantie ten opzichte van de vorige peiling.

Lees ook
Bond Online-abonnees lezen het complete artikel direct online (pdf, 66 kB)