icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bond keurt acties huisartsen af

Nieuws|

Gepubliceerd op:24 mei 2005


De Consumentenbond vindt het onacceptabel dat patiënten de dupe worden van een conflict tussen huisartsen en politiek. Dat gebeurt nu de huisartsen 3 dagen gaan staken.

Al langere tijd protesteren de artsen tegen het voorgestelde beloningssysteem in de nieuwe zorgverzekeringswet. De Consumentenbond heeft zich al eerder zeer kritisch opgesteld tegenover deze acties.

Acties zonder vangnet
Minister Hoogervorst heeft de huisartsen een laatste tegemoetkoming gedaan, maar zij vinden het bod onacceptabel. Nu hebben zij 3 dagen staking zonder vangnet voor patiënten aangekondigd. Daardoor komt in onze ogen de kwaliteit van zorg in gevaar.

Bij intensivering van de acties en stakingen is het risico groot dat de zorg voor de patiënt in het geding komt. De bond vindt dit onacceptabel, patiënten worden gedupeerd door een conflict tussen huisartsen en politiek. Daarom volgt de bond op de voet welke gevolgen de acties van de huisartsen hebben en hoe een goede zorgverlening wordt gegarandeerd voor mensen die hulp nodig hebben.