icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond wil arbitrage in plaats van staking op het spoor

Nieuws|

Gepubliceerd op:16 juni 2005


De Consumentenbond maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen voor de reiziger van de aangekondigde staking van morgen bij ProRail en doet een klemmend beroep op de betrokken partijen om het niet zover te laten komen maar te kiezen voor een vorm van arbitrage. 

De bond zal zich niet mengen in arbeidsconflicten, maar wil het opnemen voor de 1 miljoen reizigers, die voor de zoveelste keer de dupe worden.

Stakingen bij het openbaar vervoer kunnen leiden tot een onevenredige benadeling van de reiziger. De maatschappelijke effecten van dergelijke stakingen zijn groot, nog los van het feit dat het vertrouwen van de consument in het spoorsysteem, dat zich voorzichtig herstelt uit een diep dal, hiermee opnieuw ernstig op de proef wordt gesteld.

Er is daarom alle reden om een nieuwe staking in het openbaar vervoer te vermijden en andere middelen van geschiloplossing te benutten, zo vindt de bond. Daarom pleit de Consumentenbond in een brandbrief aan ProRail en FNV-Bondgenoten voor arbitrage.  Tot op dit moment heeft dat echter helaas niets opgeleverd.

Lees verder
Staking ProRail legt treinverkeer plat: uw rechten 
Word lid van de Consumentenbond