icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Chipkaart mag niet leiden tot duurder openbaar vervoer

Nieuws|

Gepubliceerd op:1 juli 2005


De invoering van de OV-chipkaart mag niet leiden tot een prijsverhoging van het openbaar vervoer. Dat heeft de Tweede Kamer 29 juni afgesproken met minister Peijs van Verkeer en Waterstaat. Een belangrijke eis van onder andere de Consumentenbond is daarmee ingewilligd.

In de politiek wordt momenteel gediscussieerd over het invoeren van een chipkaart voor het openbaar vervoer. Daar wordt nu al mee geĆ«xperimenteerd. Gelukkig staat nu vast dat de landelijke invoering niet mag leiden tot een prijsverhoging.

Losgekoppeld
Ook de invoering van de chipkaart moet losgekoppeld worden van de discussie over een nieuwe tariefstructuur. Eerst moet de chipkaart ingevoerd worden en als deze goed werkt, kan worden bezien welke nieuwe soorten vervoersbewijzen er mogelijk zijn voor welke prijs.

Toezegging
Met deze toezeggingen komt de overheid tegemoet aan twee belangrijke eisen die de bond samen met andere consumentenorganisaties hebben gesteld. Nog een positief punt is dat de overheid de regie sterker in handen lijkt te nemen. In augustus moeten de vervoerbedrijven de resultaten van de invoering tot nu toe presenteren en aangeven wanneer de chipkaart landelijk wordt ingevoerd.

Lees ook
Consumentenorganisaties bereiken doorbraak bij NS
Consumentenorganisaties op de bres voor strippenkaart
Reizigers tegen eigen bijdrage ov-chipkaart