icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Gemakkelijk e-mailen vanaf de vakantiebestemming

Nieuws|

Gepubliceerd op:8 juli 2005


Vanaf een vakantieadres kunt u via een webmaildienst gemakkelijk contact houden met familie en vrienden. Met een computer en een internetverbinding kan iedereen e-mailen van over de hele wereld. De Consumentenbond heeft de gratis webmaildiensten van Freemail, Gmail, Hotmail, Lycos mail en Yahoo onderzocht en geeft tips waar mensen op moeten letten als ze gebruik willen maken van een webmaildienst.

De belangrijkste resulaten op een rij:

  1. De omvang van de mailboxen verschilt per webmaildienst. Zo is de grootte van de mailbox van Freemail 25 MB en die van Gmail is 2 GB. In een mailbox met deze omvang kunnen duizenden mailtjes worden bewaard. Al passen veel mailtjes in zo’n mailbox, ze kunnen niet altijd eindeloos bewaard blijven.
  2. Hotmail gooit bijvoorbeeld alle mailtjes weg en laat ook geen nieuwe mailtjes binnenkomen als er dertig dagen geen gebruik is gemaakt van het webmailadres. Bij Lycos verdwijnen de e-mailaccount en de inbox na twee maanden, bij Gmail na negen maanden.
  3. Let ook op hoeveel virussen de webmaildiensten verwijderen. De geteste webmaildiensten hebben een ingebouwde virusscanner, maar een actuele virusscanner en een firewall op de pc die gebruikt wordt blijven noodzakelijk. Freemail, Gmail en Hotmail detecteren 95% van de virussen.  Lycos en Yahoo doen het slechter met respectievelijk 64% en 84%.

De overige resultaten van de webdiensten zijn te lezen in de nieuwste uitgave van het tijdschrift de Digitale Consument.

Lees ook
Het complete artikel "Gratis post" (pdf, exclusief voor Bond Online-abonnees)
Maak voordelig kennis met de Digitale Consument: 2 keer voor maar €5