icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Ringtones van Jamba wekken ergernis

Nieuws|

Gepubliceerd op:8 juli 2005


Het ringtonebedrijf Jamba zorgt voor opschudding onder vooral jonge consumenten die bij dit bedrijf een ringtone of logo bestellen voor hun mobiele telefoon. Met petitieacties op internet proberen individuele consumenten zich te verenigen en zo de volgens hen veelvuldige en indringende reclames van Jamba op muziekzenders aan banden te leggen. Daarnaast verzetten deze petities zich tegen de volgens hen onduidelijke aanbiedingen van Jamba.

Wie een ringtone of logo bestelt, zit bij Jamba vast aan een abonnement van ten minste drie euro per week. De ringtone of logo wordt betaald met dure sms’jes die door Jamba in opdracht van de consument naar de mobiele telefoon van de consument worden verstuurd. Dit soort betaal-sms’jes moeten aan regels voldoen die in de sms-gedragscode van de mobiele telefoonaanbieders staan. Jamba maakt voor de ringtones ook reclame via tv-spotjes. In die reclames moet aangekondigd worden wat mensen moeten betalen voor de sms’jes, hoeveel en hoe vaak ze er één krijgen en hoe ze er weer vanaf kunnen komen.

De Consumentenbond heeft niet kunnen constateren dat Jamba zich niet houdt aan de regels. Desondanks zijn er veel ergernissen over de handelwijze van Jamba. De Consumentenbond hoopt dat Jamba zich wat aantrekt van de ontevreden consumenten en klachten netjes oplost.

Tips om van Jamba sms’jes af te komen
Klanten van Jamba die hun abonnement willen opzeggen, kunnen dat op de volgende manieren doen:

  • Via sms: sms het woord STOP naar 4636 en alle diensten worden afgemeld;
  • Per telefoon:  bel 0900-2025412 (€0,13/min) en druk op optie 2;
  • Via het e-mailadres: info-nl@jamba.net;
  • Of op de website www.jamba.nl.
    Op deze website bestaat de mogelijkheid om direct het abonnement stop te zetten. Dit is op de site te vinden onder ‘Help’ en dan ‘Klantenservice’.