icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Klachten over inbelcomputer

Nieuws|

Gepubliceerd op:20 juli 2005


De Consumentenbond krijgt klachten over de telefonische verkoopmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een computer die mensen opbelt. De methode die bedrijven gebruiken, is steeds weer verschillend. In sommige gevallen wordt zelfs gevraagd om een creditcardnummer door te geven. Ook komt het voor dat mensen gebeld worden dat zij een prijs hebben gewonnen.

Het is wettelijk verboden om mensen zonder toestemming vooraf door een computer telefonisch te laten benaderen voor commerciƫle doeleinden. Wees erop bedacht dat voor niets alleen de zon op gaat en laat u niet verleiden door prijzen die zomaar voor niets worden aangeboden.

Heeft u ook een ervaring over deze manier van verkoop, mail het dan naar **e-mailadres verwijderd in verband met aflopen actie**.

De Consumentenbond gaat de klachten nader bekijken en de bedrijven die zich schuldig maken aan deze verkoopmethode sommeren hiermee te stoppen. Ook zal de bond de Opta vragen hier tegen op te treden voorzover er sprake is van overtreding van de wet.