icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

KPN adsl-aanbod met zeven dagen bedenktijd

Nieuws|

Gepubliceerd op:22 juli 2005


Bij de Consumentenbond zijn klachten binnengekomen van mensen die telefonisch door KPN zijn benaderd om hun adsl-abonnement te verlengen. Een e-mail van Wanadoo daarover aan gezamenlijke klanten van KPN en Wanadoo deed het aantal klachten toenemen. Consumenten kunnen in een ongewenste situatie terecht komen als ze op de aanbieding ingaan.

KPN benadert bestaande klanten met een “powered by KPN” adsl-verbinding, die ze betalen via hun telefoonrekening van KPN. Deze consumenten hebben een netwerkabonnement bij KPN en een abonnement bij een internetprovider die gebruik maakt van het KPN-netwerk. Daardoor hebben consumenten twee overeenkomsten: één met hun internetprovider en één met KPN. KPN biedt klanten telefonisch één maand gratis adsl in ruil voor een verlenging van het contract met twaalf maanden.

Koop op afstand
Op aandringen van de Consumentenbond heeft KPN aangegeven dat mensen die in zee gaan met dit aanbod vanaf nu een bedenktijd van zeven dagen krijgen. De bond is blij dat KPN deze maatregel vanuit het consumentenbelang heeft genomen. 

De Consumentenbond vindt overigens dat bij telefonisch gesloten overeenkomsten altijd een bedenktijd van zeven werkdagen moet gelden. De bond vindt namelijk dat dit soort overeenkomsten vallen onder de wet Verkoop op Afstand die behoudens uitzonderingen consumenten deze bedenktijd geeft. Als deze bedenktijd niet genoemd wordt geldt zelfs een bedenktijd van drie maanden.

Consumenten die voor een contractverlenging kiezen kunnen problemen krijgen als ze willen overstappen. De twee overeenkomsten lopen dan vaak niet meer synchroon. Dit kan als gevolg hebben dat de consument minder keuzevrijheid heeft of geconfronteerd wordt met dubbele kosten omdat bij overstappen één van de overeenkomsten niet uitgediend wordt.

Lees ook
Ons webdossier "Internetproviders" met interactieve productvergelijker