icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vertrouwen in alternatieve genezing

Nieuws|

Gepubliceerd op:3 augustus 2005


Een test van de Consumentenbond wijst uit dat 87% van de ondervraagden neutraal of positief is over alternatieve therapie. Hoewel met enige regelmaat negatieve berichten opduiken over alternatieve behandelwijzen blijkt uit deze peiling dat het vertrouwen van mensen vrij groot is. Aan onze test deden 1400 mensen mee.

40% van de ondervraagden heeft zelf wel eens een alternatieve therapeut bezocht. Maar de bezoekers stellen wel eisen. Uit de antwoorden blijkt dat het vooral belangrijk wordt gevonden dat de behandelaar goede informatie geeft en de klant netjes bejegent.

Wij willen mensen erop attenderen om bij een bezoek aan een alternatieve therapeut na te gaan van welke beroepsvereniging hij of zij lid is. De ene vereniging stelt namelijk heel andere eisen aan opleiding en praktijkvoering dan de ander. U kunt de informatie vinden in de praktijkfolder, op de deurplaat van de therapeut of het gewoon vragen.

Meer informatie over onze peiling vindt u in de Gezondgids die 5 augustus verschijnt. In het septembernummer van de Gezondgids vindt u de resultaten van een groot onderzoek naar de verschillende beroepsorganisaties en hun voorwaarden.

Lees ook
Dossier zorgverzekeringen 2006