icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consument heeft weinig vertrouwen in nieuwe zorgverzekering

Nieuws|

Gepubliceerd op:4 augustus 2005


Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten verwachten slechter af te zullen zijn met het nieuwe zorgstelsel. Zo verwachten zij slechtere zorg tegen een hogere prijs te krijgen. Ook denken de ondervraagden dat de bureaucratie toeneemt. Aan ons onderzoek deden 2200 Nederlanders mee.

Wij stelden eerder dat de minister een onafhankelijk onderzoek moet laten uitvoeren om te zien of zorgverzekeraars wel klaar zijn voor het nieuwe zorgstelsel. Kennelijk denken consumenten er net zo over, want het vertrouwen in de rol van zorgverzekeraars is laag. Tweederde van de ondervraagden denkt dat de zorgverzekeraars de nieuwe verzekering niet goed gaan invoeren.

Hoewel veel mensen weten dat er iets gaat veranderen, weten zij niet altijd wat dit voor de eigen situatie gaat betekenen. Het ministerie van VWS is in juli begonnen met een grote voorlichtingscampagne om mensen te informeren. Wij zullen in het najaar opnieuw onderzoeken wat consumenten weten en verwachten van het nieuwe zorgstelsel.

Lees ook:
Persbericht d.d. 4 augustus 2005
Dossier Zorgverzekeringen 2006

Meer weten?
Bestel de Gezondgids in de webwinkel