icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond wil eind aan koppelverkoop van kabelaars

Nieuws|

Gepubliceerd op:19 augustus 2005


De Consumentenbond vindt dat er snel een einde moet komen aan de koppelverkoop van digitale diensten. Kabelbedrijven kunnen namelijk ongestraft de prijs van het kabeltelevisiedeel verhogen. In de afgelopen jaren zijn de tarieven van de grote kabelaars al zo’n 50% gestegen.

Internetklanten van de kabelaars worden gedwongen om voor televisie te blijven betalen. Consumenten kunnen pas een andere televisieaanbieder kiezen als zij hun contract voor internet uitdienen en overstappen naar een andere internetaanbieder, bijvoorbeeld via ADSL.
 
Deze vorm van koppelverkoop maakt het onmogelijk voor kabelinternetters om een alternatieve aanbieder voor televisie te kiezen, zoals Digitenne, KPN-TV (Digitale Ether) of Canal Digitaal (Satelliet).

Juist vanwege deze koppeling vindt de Consumentenbond dat iedere substantiële wijziging - zoals prijsstijging of wijziging van de voorwaarden - betekent dat alle diensten van de kabelaar opgezegd kunnen worden. Ongeacht welke langdurige contracten er nog lopen. OPTA beoordeelt of dit soort zaken mag en kan.