icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Chelloklanten mogen opzeggen bij verhoging tv-tarieven UPC

Nieuws|

Gepubliceerd op:26 augustus 2005


Naar aanleiding van onze berichtgeving en een felle aanval van minister Brinkhorst op UPC in de Telegraaf van afgelopen woensdag, heeft het kabelbedrijf laten weten dat zij geen koppeling beoogt tussen kabeltelevisie en kabelinternet. Als UPC de prijs of het aanbod van kabeltelevisie verandert, kunt u dus ook uw kabelinternet opzeggen.

In reactie op onze actie heeft UPC ons laten weten dat consumenten bij een substantiële wijziging in de kabeltv-voorwaarden zowel het televisieabonnement als hun Chello-internetabonnement kunnen opzeggen. Wij zijn verheugd dat het kabelbedrijf belooft geen gebruik te maken van de mogelijkheid die haar voorwaarden wel degelijk biedt. UPC bepaalt namelijk in aanvullende voorwaarden dat je je internetcontract zou moeten uitdienen of in ieder geval betalen als je je kabelabonnement opzegt. Wij verwachten dat UPC de voorwaarden aanpast aan de beloofde praktijk.
 
Het ministerie van Economische Zaken heeft inmiddels aangegeven onze visie op de bundeling van diensten zoals internet, telefonie en televisie te delen. Ook het ministerie vindt dat je je kabelinternet moet kunnen opzeggen als de prijs of het aanbod van de kabeltelevisie verandert (of andersom). Als de ene dienst afhankelijk is van de andere, kan die andere dienst ook opgezegd worden.

Lees ook
Consument gebonden aan kabel en internet – 24 augustus 2005
Consumentenbond wil eind aan koppelverkoop van kabelaars – 19 augustus 2005