icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Rijden in tweedehands auto financieel aantrekkelijk

Nieuws|

Gepubliceerd op:20 september 2005


Rijden in een occasion blijft goedkoper dan rijden in een nieuwe auto. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond naar automankementen en –kosten dat wordt gepubliceerd in de Consumentengids van oktober.

Zelfs als u een jaar of vijf in een nieuwe auto zou blijven rijden, is rijden in een tweedehands auto financieel aantrekkelijker. De inruilwaarde van gebruikte auto’s is gemiddeld gestegen met 5 tot 7%, terwijl de prijzen van tweedehands auto’s zijn gedaald.

Middenklassers
Met een middenklasser bespaart u over een periode van 2,5 jaar procentueel het meest als u in plaats van een nieuwe auto een occasion van 2,5 jaar oud zou kopen en daar 2,5 jaar in zou rijden. Dat scheelt gemiddeld in die klasse elke maand zo’n €250. In een kleine auto bespaart u gemiddeld maandelijks zo’n €50. In een compacte auto het dubbele €100 en in een kleine middenklasser ruim €170.

Als u in 5 jaar tijd tweemaal een gebruikte auto koopt van 2,5 jaar oud, waarin u steeds 2,5 jaar rijdt, bespaart u gemiddeld 12% ten opzichte van een nieuwe auto waarin u 5 jaar rijdt. Koopt u toch een nieuwe auto, blijf er dan zo lang mogelijk in rijden.

Lees ook
Bestel de Consumentengids van oktober
Bond Online-abonnees lezen het artikel "Zuinig rijden" direct online