icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Trilplaten maken beloftes niet waar

Nieuws|

Gepubliceerd op:23 september 2005


Als je de reclames van trilplaten mag geloven, krijg je op geen enkele andere manier dan met dat apparaat zo snel en zo moeiteloos zo'n goed resultaat. Maar bij geen van de trilplaten die wij hebben getest, maten we een merkbaar effect.

Volgens de fabrikanten van trilplaten zijn er allerlei effecten te bereiken zoals een betere spieropbouw en conditie, afbraak van cellulitis, verhoogde vetverbranding en zelfs verbetering van de coördinatie en toename van de botdichtheid. Maar het resultaat is teleurstellend.

Resultaten
Bij geen van de geteste trilplaten maten we dus een merkbaar effect. Uit de zuurstofmetingen blijkt dat proefpersonen met de trillingen ruim één kilocalorie per minuut meer verbranden dan zonder de trillingen. De toegevoegde waarde van de trilplaten is derhalve te gering om substantieel effect te sorteren.

De trillingen verhogen wel de spieractiviteit waardoor je een intensievere training krijgt dan zonder het apparaat. Maar voor enig effect moeten op de trilplaat ook oefeningen gedaan worden. Kortom, van trainen zonder zweten is geen sprake.

Lees ook
Dossier Trilplaten
Bestel de Consumentengids van oktober
Bond Online-abonnees lezen het artikel 'Tril uw illusies weg' direct online