icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

OHRA Bank staakt actie 'Maak kans uw krediet terug te winnen'

Nieuws|

Gepubliceerd op:27 september 2005


OHRA Bank stopt op verzoek van de Consumentenbond met haar actie 'Maak kans uw krediet terug te winnen'. In advertenties en ook op haar website bood OHRA Bank een persoonlijk krediet aan met de kans voor consumenten dit krediet terug te winnen. De bond liet OHRA Bank weten het gebruik van een kansspel als promotiemiddel om een doorlopend krediet aan te bieden bezwaarlijk te vinden, om juridische en principiƫle redenen. Over dit onderwerp werden eerder deze maand ook schriftelijke vragen gesteld door de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

De Wet op de Kansspelen verbiedt het organiseren van een dergelijk kansspel, zonder vergunning. En dergelijke wijze van reclame maken is bovendien in strijd met de huidige regels van de Nederlandse Reclame Code van de Stichting Reclame Code.

Schuldsituaties
Los daarvan is de Consumentenbond van mening dat terughoudendheid in het gebruik van een kansspel als promotiemiddel bij het aanbieden van leningen gepast is, tegen de achtergrond van het maatschappelijk belang het risico van overkreditering en het ontstaan van problematische schuldsituaties te voorkomen en te beperken.

In haar reactie laat OHRA Bank weten de zienswijze van de bond niet te delen. De bank wijst er verder op dat deze opvatting ook niet overeenstemt met het gedoogbeleid van het Ministerie van Justitie in het kader van de Wet op de Kansspelen. OHRA Bank zegt echter toe de huidige actie toch te willen te staken. De Consumentenbond is blij met dit besluit.

Meer weten over geldzaken?
Neem een kennismakingsaanbod op de Geldgids