icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Cardif niet altijd goedkoopste overlijdensrisicoverzekeraar

Nieuws|

Gepubliceerd op:7 oktober 2005


<img height="256" alt="Word Geldgids-abonnee." hspace="5" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/product_detail/d_gg_2005_sep.gif" width="200" align="right" vspace="5" border="0">Uit ons onderzoek naar overlijdensrisicoverzekeringen, gepubliceerd in de Geldgids van juni 2005, komt verzekeraar Cardif onterecht als goedkoopste verzekeraar. In dat artikel staat Cardif in de top vijf van meestal goedkope verzekeraars in de door ons genomen voorbeeldsituaties. Nu blijkt dat consumenten - als ze in zee gaan met deze aanbieder – meestal een hogere premie betalen dan Cardif ons heeft doorgegeven voor het onderzoek.

Een overlijdensrisicoverzekering dekt het risico van overlijden binnen een bepaalde periode, bijvoorbeeld 10 of 30 jaar. Overlijdt u vóór de einddatum van de verzekering, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee voorkomt u dat zij onvoldoende financiële middelen hebben na uw dood. Wij hebben de variant onderzocht die het meest wordt afgesloten: die waarbij voor een bepaalde periode een vast bedrag is verzekerd.

De 42 verzekeraars die hebben meegedaan aan het onderzoek hebben wij ondermeer naar de premie gevraagd die consumenten moeten betalen als ze een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Cardif vermeldde daarbij niet dat er bij de door hem opgegeven premie meestal nog een onbekend bedrag in euro bovenop komt, namelijk de provisie voor de tussenpersoon. Cardif wijkt hiermee af van de gebruikelijke methodiek van premies doorgeven aan consumenten.

Uitsluitend de verzekeraars Leidsche, DBV, ABN Amro en FBTO komen nu als goedkoopste verzekeraar uit het onderzoek.

Lees ook
Bond Online-abonnees lezen het artikel 'Een zorg minder' direct online
Bestel de Geldgids van juni in onze webwinkel
Dossier Overlijdensrisicoverzekeringen