icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Pas op met energieverkoop aan de deur

Nieuws|

Gepubliceerd op:14 oktober 2005


<img height="135" alt="" src="/images/themas/focus/focus_boven/energie_boven.jpg" width="185" align="right" border="0">Bij de Consumentenbond komen klachten binnen over agressieve klantenwerving door energiebedrijven. De toezichthouder heeft reeds twee bedrijven tot de orde geroepen.

De afgelopen drie maanden heeft de Consumentenbond ruim tweehonderd klachten gekregen over verkoop van energie langs de deur. De rode draad in de klachten gaat over de agressieve manier van klantenwerven. Zo wordt tegen mensen gezegd dat de energiemeter moet worden vervangen, zonder dat er wordt bijgezegd dat ze klant worden bij een ander energiebedrijf.  

Ondermeer de energiebedrijven Oxxio, RWE en de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) maken zich schuldig aan dit soort praktijken. De Consumentenbond geeft de klachten door aan de toezichthouder op de energiemarkt DTe. Inmiddels zijn energieleveranciers RWE en NEM op de vingers getikt door de Dte. Energiebedrijf Greenchoice heeft na overleg met de Consumentenbond toegezegd maatregelen te nemen om misleidende wervingspraktijken te voorkomen.

Lees ook
Dossier Energie Thuis
De diverse reacties op ons forum Signaal

Kijk ook
Naar het videofragment over dit onderwerp van RTLZ (wmv)

Elke week tests en wetenswaardigheden?
Meld u dan aan voor de Consumentenbond Nieuwsbrief