icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Airmiles: sparen voor gebakken lucht?

Nieuws|

Gepubliceerd op:28 oktober 2005


Het is niet altijd voordeliger om gespaarde airmiles in te leveren voor een vliegticket. Dat blijkt uit  onderzoek van de Consumentenbond. In sommige gevallen is het zelfs duurder dan een voordelige vlucht van de KLM.

De Reisgids van de Consumentenbond vergeleek Air Miles-tarieven met de KLM-tarieven voor vluchten naar 64 europese bestemmingen voor een vierdaags retour en voor een retour naar 63 verre bestemmingen. Voordelig vliegen met airmiles betekent vooral alert vergelijken. Uit de test bleek dat het binnen Europa  in het laagseizoen in vier gevallen duurder  was om met airmiles te vliegen naar Birmingham, Frankfurt, Hamburg en Praag. Het prijsverschil varieerde van €9 tot €79.

Buiten Europa in het  laagseizoen was het in acht gevallen duurder met airmiles naar  Atlanta, Bangkok, Paramaribo, San Francisco, Seattle, Tblisi, Tel Aviv, Washington. Het verschil liep hier op van €3 tot €199 of meer.

Op de voordeligste tarieven in Europa is het doorgaans maar enkele tientjes goedkoper om airmiles in te leveren voor een vliegticket. Op de duurdere tickets kan het wel honderden euro’s schelen.

De prijsvergelijking staat in het nieuwste nummer van de Reisgids van de Consumentenbond.

Lees ook
Dossier Luchtvaart

<img height="131" alt="" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/losse_nummers/l_rg_2005_nov.tif" width="85" align="left" border="0">Bestel ook
Het nieuwste nummer van de Reisgids in de webwinkel
Het kennismakingsaanbod van de Reisgids: 2 nummers voor €5