icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Zelfde cd elders helft goedkoper

Nieuws|

Gepubliceerd op:28 oktober 2005


<img height="131" alt="" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/losse_nummers/l_cg_2005_nov.tif" width="85" align="right" border="0">Dezelfde populaire cd kan in de ene winkel wel twee keer zo duur zijn als in een andere winkel. De Consumentenbond vergeleek de prijzen van cd’s en dvd’s in (web-)winkels en constateerde grote prijsverschillen. Uit het onderzoek blijkt ook dat cd’s en dvd’s in ‘gewone’ winkels regelmatig goedkoper zijn dan besteld via internet, in tegenstelling tot wat je zou verwachten.

Goedkope winkels
De nieuwe cd van Coldplay kost bij sommige winkels €23, maar wie wat verder zoekt kan hem ook bijna de helft goedkoper vinden. De dvd-film van ‘De schippers van de kameleon’ kunnen consumenten kopen voor €26, maar de laagste prijs die de Consumentenbond tijdens het onderzoek tegenkwam was €5. De Mediamarkt en de Free Record Shop zijn winkels waar consumenten goedkoop cd’s en dvd’s kunnen kopen, vaak goedkoper dan bij  internetwinkels.

Onderzoek
De Consumentenbond heeft voor het onderzoek vierenzestig winkels in Nederland, Duitsland en België bezocht en het aanbod van vijftien winkels op internet bekeken. De prijzen zijn gepeild van twintig verschillende cd’s en eenentwintig verschillende dvd’s in diverse categorieën. Voor meer informatie zie de Consumentengids van november.

Lees ook
Bond Online-abonnees lezen het artikel 'Plaatjes voor minder dan de helft' direct online

Bestel ook
Het kennismakingsaanbod van de Consumentengids: 1 nummer voor €1