icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Zalm moet keuzemoment levensloop uitstellen

Nieuws|

Gepubliceerd op:2 november 2005


De Consumentenbond vraagt op 1 november in een brief aan Minister Zalm van Financiƫn de keuze tussen meedoen aan de nieuwe levensloopregeling of blijven sparen via de spaarloonregeling uit te stellen.

Werknemers, die deelnemen aan de spaarloonregeling, moeten uiterlijk 31 december 2005 kiezen of ze in 2006 blijven meedoen met de spaarloonregeling of deelnemen aan de nieuwe levensloopregeling. Het nieuwe zorgstelsel dat per 1 januari ingaat heeft effect op de hoogte van het inkomen van consumenten, maar de  exacte hoogte is pas duidelijk als zij eind januari hun eerste salaris van het nieuwe jaar krijgen.

Door de nog onbekende effecten op het inkomen zijn consumenten niet in staat op tijd bewust antwoord te vinden op de vraag welk bedrag per maand ze willen sparen. Daar komt bij het gebrek aan goede informatie over de levensloopregeling en het feit dat mensen op dit moment met hun aandacht veel meer zijn bij de keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar, waardoor een weloverwogen keuze tussen de spaarmogelijkheden op de achtergrond raakt.

De Consumentenbond vraagt daarom minister Zalm om het keuzemoment uit te stellen naar 30 juni 2006. Gebeurt dat niet dan zullen veel consumenten, die nu mee doen aan de spaarloonregeling, dat waarschijnlijk blijven doen en kunnen zij pas met ingang van 2007 voor deelname aan de levensloop kiezen.

Lees ook
Dossier Levensloopregeling

Luister ook
Naar het radiofragment over dit onderwerp (1 op de Middag - Radio1, 8 november 2005)

<img height="117" alt="" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/boeken/b_uwfinanciele.jpg" width="81" align="left" border="0"> Bestel ook
Het boek Uw financiƫle levensloop. Met veel aandacht voor de nieuwe levensloopregeling.