icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

UPC moet helderheid geven over actie digitale tv

Nieuws|

Gepubliceerd op:22 november 2005


UPC moet eerlijke informatie geven over de actie die het kabelbedrijf van plan is om te houden. Miljoenen huishoudens krijgen gratis een decoder en een half jaar digitale televisie, maar zitten daarna wel aan een abonnement vast.

Kabelbedrijf UPC gaat 2 miljoen huishoudens aan de deur een gratis decoder aanbieden. Wie het apparaat accepteert, krijgt een half jaar gratis digitale televisie. Daarna zit je wel vast aan een abonnement op digitale televisie als je de decoder niet retourneert. De Consumentenbond vreest dat UPC dat niet voldoende duidelijk maakt.

Eisen
Daarom heeft de bond van UPC geƫist dat de kabelaar mensen vooraf goed informeert, ook bij het aanbieden van de decoder, en dat consumenten na afloop van het jaar actief moeten kiezen voor het abonnement. Mochten zij niet verder willen gaan met digitale televisie, dan zal UPC de decoder kosteloos weer moeten terugnemen.

Opdringerig
UPC heeft inmiddels toegezegd de eisen van de Consumentenbond in te willigen. Dat betekent dat consumenten gelukkig de ruimte krijgen om zelf te bepalen of ze digitale televisie willen of niet. Toch blijft de actie van UPC een opdringerige manier van zaken doen.

Lees ook 
De test Digitale Televisie