icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Thuiswinkelproducten maken belofte niet waar

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 november 2005


<img height="135" alt="" src="/images/themas/focus/focus_boven/postorder_boven.jpg" width="185" align="right" border="0">Bijna geen enkel getest thuiswinkelproduct maakt alle claims uit de reclame waar. De beloftes klinken fantastisch, maar blijken in de praktijk schromelijk overdreven. Bovendien is de prijs-kwaliteit verhouding onder de maat. Het onderzoek naar deze producten staat in de Consumentengids van december.

De Consumentenbond testte 20 ‘homeshoppingproducten’. Belangrijke nadelen en beperkingen komen pas aan het licht als het pakket al in huis is en betaald. Dan blijkt dat in vrijwel iedere reclame schromelijk wordt overdreven over de te behalen effecten.

Superbezems bijvoorbeeld blijken dan toch minder super te zijn en ook de broekjes en saunagordels waarmee je moeiteloos gewicht verliest, blijken in de praktijk niet te werken. De bestelkosten schroeven de totale rekening ook nog eens aardig op. Vaak zijn eenzelfde soort producten of alternatieven voor een fractie van de prijs in de winkel te koop.

Kijk ook
Videofragment over dit onderwerp (RTL Actueel - wmv)

<img height="131" alt="Word abonnee van de Consumentengids" src="/images/webwinkel/losse_nummers/l_cg_2005_dec.jpg" width="85" align="left" border="0">Lees ook
Het dossier 'Postorderartikelen'