icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

MP3-spelers niet duurder

Nieuws|

Gepubliceerd op:30 november 2005


<img height="158" alt="" src="/images/algemeen/mp3site.jpg" width="158" align="right" border="0">MP3-spelers worden waarschijnlijk niet enkele tientjes duurder. Woensdag 30 november sprak de Tweede Kamer over het opleggen van een kopieerheffing op mp3-spelers. De Consumentenbond verzet zich hiertegen. SONT (Stichting Onderhandelingen Thuiskopie) wil de heffing opleggen om auteursrechthebbenden te vergoeden voor hun muzikale prestaties.

Minister Donner van Justitie - opdrachtgever van SONT - wacht op een standpunt van de Europese Commissie over kopieerheffingen. Tot die tijd vertrouwt de minister erop dat SONT de kopieerheffing op mp3-spelers niet zal opleggen.

De thuiskopieheffing heeft als doel om de muziekindustrie te compenseren. Consumenten die muziek downloaden via downloadwebsites betalen hier echter al compensatie voor. Mensen die op een eerlijke manier muziek kopiëren, worden ook door zo'n heffing benadeeld. Zij worden de dupe omdat zij dan twee keer betalen. De Consumentenbond vindt daarom een heffing op mp3-spelers onaanvaardbaar en gaat ervan uit dat op 20 december – als SONT vergadert over de heffing – de belofte van de minister uitkomt.

Lees ook
Dossier mp3-spelers
Nieuwsbericht MP3-spelers nog niet duurder - 9 november 2005
Nieuwsbericht Kopie maken van cd moet mogelijk blijven - 6 oktober 2005
Nieuwsbericht Cd-beveiligingen leveren ergernis op - 17 augustus 2004

Discussieer ook
Op ons forum Signaal