icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Claim CortiLess misleidend

Nieuws|

Gepubliceerd op:21 december 2005


<img height="200" alt="" hspace="5" src="/images/algemeen/cortiless.jpg" width="200" align="right" vspace="5" border="0">‘Een platte buik zonder vetrolletjes of zwembandjes. Krijg weer controle over je gewicht met de CortiLess Lifestyle’. Deze claim van de fabrikant van CortiLess is door de Reclame Code Commissie misleidend verklaard.

De producent van CortiLess suggereert dat door dagelijkse stress het hormoon cortisol vrijkomt. Hierdoor zou het lichaam ‘zeggen’ dat het vet moet opslaan rond de buik. Met capsules CortiLess zou je weer controle krijgen over je gewicht.

De Reclame Code Commissie heeft bepaald dat de fabrikant van CortiLess niet aannemelijk heeft gemaakt dat dit product het probleem van de ‘vetrolletjes of de zo gevreesde zwembandjes op verantwoorde, duurzame en zeer effectieve wijze’ kan aanpakken. CortiLess mag niet langer adverteren met deze  misleidende claim.

De Consumentenbond is verheugd met deze uitspraak. Aangenaam klinkende claims kunnen consumenten op het verkeerde been zetten. Daarom pleit de Consumentenbond voor Europese wetgeving die bepaalt dat producenten alleen met dergelijke claims mogen adverteren als deze vooraf door een onafhankelijke toezichthouder zijn goedgekeurd, en geheel duidelijk zijn.

Lees ook
Bond kiest gezond