icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Online én schriftelijk verzekeringen afsluiten

Gepubliceerd op:14 oktober 2005


Consumenten kunnen op termijn alles rondom verzekeringen niet alleen schriftelijk  maar ook via internet regelen. De Consumentenbond vindt het goed dat  consumenten straks naar keuze schriftelijk en digitaal een verzekering kunnen afsluiten, opzeggen en informatie met de verzekeraar uitwisselen zoals een claim  indienen.

 

De Tweede Kamer heeft op 21 oktober een motie aangenomen om de overheid te laten regelen dat  het verzekeringsproces in de toekomst volledig via internet kan worden afgehandeld. Uitgangspunt  is dat als een verzekering via elektronische weg wordt  aangevraagd, verder alle contacten en transacties met verzekeringsmaatschappijen digitaal verlopen. Consumenten houden het recht om verder schriftelijk contact te hebben met de verzekeringsmaatschappij. Verzekeraars mogen consumenten niet dwingen alles rond verzekeringen alleen elektronisch te regelen. Deze laatste voorwaarde is op uitdrukkelijk verzoek van de Consumentenbond in de motie  opgenomen.

Een zorg van de Consumentenbond is wel dat verzekeraars papieren polissen en schriftelijke informatie zodanig kostbaar gaan maken  dat die vorm in de toekomst praktisch verdwijnt. De Consumentenbond houdt deze ontwikkeling scherp in de gaten.

Lees ook
Dossier Overlijdensrisicoverzekeringen
Dossier Doorlopende reisverzekeringen

Elke week tests en wetenswaardigheden?
Meld u dan aan voor de Consumentenbond Nieuwsbrief