icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meer keuzemogelijkheden voor oudedagsvoorziening

Nieuws|

Gepubliceerd op:11 januari 2006


Het sparen voor de oudedag kan straks niet alleen via een lijfrentepolis bij een verzekeringsmaatschappij, maar ook bij een bank. Dit is een voorstel van PvdA en VVD in de Tweede Kamer. 

Als er meer keuzemogelijkheden komen om te sparen voor de financiƫle toekomst rondom de pensioengerechtigde leeftijd, gaat daarmee een langgekoesterde wens van de Consumentenbond in vervulling. De bond vindt het belangrijk dat consumenten meer keuzemogelijkheden hebben hoe ze geld kunnen sparen voor als ze stoppen met werken in verband met de oudedag.

Tot nu toe kunnen mensen alleen fiscaal voordelig een lijfrentepolis afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. Als mensen ook bij bijvoorbeeld een bank een spaar- of beleggingsproduct kunnen kopen met belastingaftrek, ontstaat er een ruimere keuze in pensioenproducten.

Het kostenaspect dat de Tweede Kamer noemt, vindt de Consumentenbond een zeer belangrijk bijkomend voordeel. De Consumentenbond hoopt dat de nieuwe regels per 1 januari 2007 ingaan.

Luister ook
Naar een audiofragment over dit onderwerp (Radio 1 Journaal, WMA)

Lees ook
Dossier Levensloopregeling
Pensioensparen via de baas (pdf, exclusief voor Bond Online-abonnees)
<img height="117" alt="" hspace="5" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/boeken/b_uwfinanciele.jpg" width="81" align="left" vspace="5" border="0">

Het boek Uw financiƫle levensloop

Tip over overbruggingslijfrente en levensloop