icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Wanadoo moet klanten internettelefonie wijzen op opzegmogelijkheid

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 januari 2006


<img height="131" alt="Maak kennis met de Digitale Consument: 2 nummers voor 5 euro." src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/losse_nummers/l_dcjan.gif" width="85" align="right" border="0">Wanadoo moet haar klanten die internettelefonie gebruiken alsnog wijzen op de mogelijkheid het abonnement te ontbinden. Dat eist de Consumentenbond van de internetprovider. Wanadoo heeft aan haar klanten aangekondigd volgende maand een starttarief in te voeren, maar heeft daarbij niet vermeld dat zij dus de mogelijkheid hebben om op te zeggen. Van bellen voor een vast bedrag per maand, de oorspronkelijke belofte van Wanadoo, is straks geen sprake meer.

Starttarief
Wanadoo heeft aangekondigd dat zij vanaf 21 februari een starttarief van 4 eurocent gaat berekenen voor alle gesprekken die haar klanten voeren via internettelefonie. Volgens de telecommunicatiewet moet het bedrijf bij zo’n aankondiging melden dat de klanten het abonnement kunnen ontbinden als zij niet akkoord gaan met de wijziging van de voorwaarden. Dat heeft Wanadoo dus niet gedaan.

Eisen
De Consumentenbond heeft van Wanadoo geëist dat zij dat alsnog doet. Ook vindt de bond dat klanten die een combinatiepakket van Wanadoo afnemen (internet, telefonie en/of televisie), het hele pakket moeten kunnen opzeggen, niet alleen het onderdeel internettelefonie.

Reactie
Wanadoo heeft inmiddels richting de Consumentenbond aangegeven dat klanten, die hun abonnement willen beëindigen, dat kunnen doen met een telefoontje of een brief. Daarnaast heeft Wanadoo beloofd in het vervolg haar voorlichting over ontbindingsmogelijkheden te verbeteren.

Op de eisen van de Consumentenbond gaat de internetprovider dus vooralsnog niet in. De bond overweegt daarom deze zaak bij toezichthouder OPTA aanhangig te maken.

<img height="131" alt="" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/losse_nummers/l_dcjan.gif" width="85" align="left" border="0">Lees ook
Overstappen naar andere internetprovider lastig (18 januari 2006)

Alles over internetproviders

Maak kennis met de Digitale Consument: 2 nummers voor €5