icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumenten krijgen een krachtige toezichthouder op het zorgstelsel

Nieuws|

Gepubliceerd op:14 maart 2006


Het is voor consumenten een zeer goede zaak dat de Tweede Kamer dinsdag 14 maart 2006 drie belangrijke wensen van de Consumentenbond heeft ingewilligd ten aanzien van het toezicht op het zorgstelsel. De Zorgautoriteit lijkt een krachtige toezichthouder te worden die daadwerkelijk voor het consumentenbelang kan opkomen.

Effectief
Vandaag is in de Tweede Kamer gestemd over de Wet Marktordening Gezondheidszorg. Deze wet regelt het toezicht op het nieuwe zorgstelsel. De Consumentenbond had drie wensen bij de politiek neergelegd, zodat de toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) sterk genoeg zal worden om effectief op te kunnen komen voor de belangen van de consument.

Beroep
De Tweede Kamer heeft nu besloten dat er ook toezicht komt op de zorgaanbieders, zoals de ziekenhuizen, en dat de patiënten- en consumentenorganisatie het recht krijgen om in beroep te gaan tegen besluiten van de NZa. Eerder had het kabinet al besloten dat ook het gedragstoezicht op de zorgverzekeraars in z’n geheel thuishoort bij de nieuwe toezichthouder.

Lees ook
Alles over zorgverzekeringen