icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Digitale televisie kent helaas nog veel nadelen

Nieuws|

Gepubliceerd op:27 april 2006


<img height="400" alt="Lees alles over digitale televisie, lcd- en plasma-tv's" hspace="10" src="/images/themas/dossierpaginas/groot/tv_dossierpagina.jpg" width="220" align="right" vspace="10" border="0"> Laat je niet gek maken. Dat is de boodschap van de Consumentenbond na een grootschalig onderzoek naar digitale televisieaanbieders, decoders en platte tv’s.

Reclame
'Haarscherp beeld. Veel meer zenders. Makkelijk zappen met de elektronische tv-gids. Uit je luie stoel films bestellen.' Dat zijn de beloftes die aanbieders van digitale televisie in reclames doen. Het reclamegeweld zal de komende tijd alleen maar toenemen: rond het WK voetbal wordt de Nederlandse consument overspoeld met reclames om een abonnement te nemen op digitale televisie, een bijbehorende decoder in huis te halen en een platte televisie aan te schaffen. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar al deze zaken en komt tot de conclusie dat het, naast de genoemde voordelen, ook nog veel nadelen kent.

Voorlichting
De Consumentenbond ziet in digitale televisie veel mogelijkheden, maar wil dat aanbieders duidelijke informatie verstrekken over de onmogelijkheden, zodat consumenten niet tegen een teleurstelling aanlopen.

Via deze website, een speciale telefonische advieslijn en de Consumentengids zet de Consumentenbond voor zijn leden de feiten op een rijtje. Ook heeft de bond op deze site een klachtenmeldpunt geopend. Bij misstanden komt de bond direct in actie.

Lees ook
Alles over digitale televisie, lcd- en plasma-tv's
Meldpunt Digitale Televisie

Maak ook voordelig kennis
Met de Consumentengids: nu slechts 1 euro