icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Internet in het buitenland via mobieltje dure grap

Gepubliceerd op:7 augustus 2006


Op vakantie in het buitenland en toch internetten? Dan doet u er goed aan het plaatselijke internetcafé op te zoeken. Internet via de mobiele telefoon of met een netwerkkaart in de laptop is geen aanrader, omdat de kosten flink oplopen.

Wie in het buitenland via de mobiele telefoon regelmatig gebruik maakt van internet, wacht bij thuiskomst een hoge rekening. De kosten kunnen oplopen tot tientallen euro’s voor een kortstondig internetbezoek van enkele minuten. De Consumentenbond waarschuwt al jaren voor de te hoge tarieven voor het gebruik van de mobiele telefoon (bellen, sms’en en internetten) vanuit het buitenland. Europese telefonie-providers brengen elkaar onnodig hoge bedragen in rekening, en uiteindelijk is het altijd de beller die er voor opdraait. Vooral bij internetten kan de rekening snel oplopen, omdat vaak niet per ‘tik’ maar per binnengehaalde kilobyte betaald moet worden.

Goed nieuws
Er is ook goed nieuws, want er is nieuwe regelgeving in de maak waardoor de tarieven voor bellen, sms’en en internetten vanuit het buitenland drastisch worden verlaagd. De Europese Commissie heeft al ingestemd en het woord is nu aan het Europees Parlement en de lidstaten. De nieuwe – lagere – tarieven zijn dan mogelijk volgend jaar zomer een feit.

Lees ook
Alles over mobiele telefoons
Nieuwsbericht Vakantiegangers gaan veel minder betalen voor mobiel bellen - 12 juli 2006