icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Makkelijker wisselen van zorgverzekeraar

Gepubliceerd op:24 augustus 2006


Het wordt makkelijker om te wisselen van zorgverzekeraar. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid wil de veranderingen nog dit jaar doorvoeren. De Consumentenbond ziet het voorstel als een goede eerste stap. Tegelijkertijd zou de bond graag zien dat mensen het hele jaar door van zorgverzekeraar kunnen wisselen, en niet alleen in december en januari.

De door minister Hoogervorst voorgestelde wijziging betekent dat een opzegging in december al direct per 1 januari van kracht wordt. En voor mensen die in de loop van januari wisselen van verzekeraar wordt de verandering met terugwerkende kracht tot 1 januari doorgevoerd. Wie wil overstappen naar een goedkopere verzekeraar is op die manier iets voordeliger uit. Daarnaast bezorgt deze werkwijze allerlei instanties veel minder administratieve rompslomp in het kader van de no claim-regeling en het eigen risico.

Nieuw zorgstelsel
Begin dit jaar werd het nieuwe zorgstelsel ingevoerd. Daardoor kan er voortaan alleen in december of januari van zorgverzekeraar worden gewisseld. De Consumentenbond vindt dat overstappen naar een andere zorgverzekeraar het hele jaar door mogelijk moet zijn. Dat is ook het geval bij tal van andere verzekeringen.

Lees ook
Alles over Zorgverzekeringen