icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Uitbreiding geschillencommissies in zicht

Gepubliceerd op:31 augustus 2006


Het aantal geschillencommissies wordt dit jaar met tien branches uitgebreid. Dat heeft de overheid bekend gemaakt. De Consumentenbond knokt hier al jaren voor en vindt het dringend noodzakelijk dat er meer geschillencommissies komen. Consumenten kunnen dan op een eenvoudige manier hun klachten voorleggen, zonder dat zij daarvoor naar de rechter moeten.

Nog niet voor alle branches geldt de mogelijkheid om naar de geschillencommissie te gaan. Bij de Stichting Geschillencommissies voor consumentenzaken zijn nu ruim 30 commissies ondergebracht, maar daarmee zijn nog lang niet alle sectoren gedekt. Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken wil een inhaalslag maken en versneld minimaal tien nieuwe commissies oprichten. De Consumentenbond voert hierover overleg met branches om te komen tot redelijke algemene voorwaarden.

Van recht hebben naar recht krijgen
De uitbreiding van het aantal geschillencommissies is één van de eisen die voortkomt uit de campagne 'Van recht hebben naar recht krijgen' om de rechtspositie van de consument te verbeteren. Belangrijkste wensen zijn nu nog: toegang tot de rechter makkelijker te maken en het collectief actierecht verbeteren voor consumentenorganisaties. Met name de mogelijkheid om collectief schadevergoeding te vorderen.

Lees ook
Nieuwsbericht Nieuwe wet moet consumenten beter beschermen - 29 augustus 2006
Nieuwsbericht Meerderheid Tweede Kamer voor sterke Consumentenautoriteit - 28 juni 2006