icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Wensen patiënt bij zorg hartfalen onvoldoende gehonoreerd

Nieuws|

Gepubliceerd op:27 januari 2006


<strong><img height="135" alt="Bond Online-abonnees lezen het complete dossier Ziekenhuizen - hartfalen" hspace="10" src="/images/focusplaatjes/hartfalen185x135.jpg" width="185" align="right" vspace="10" border="0"></strong> Een kwart van de onderzochte ziekenhuizen scoort niet goed bij de patiëntgerichtheid bij hartfalen. Voor patiënten blijkt vooral de informatievoorziening, begeleiding en samenwerking belangrijk.

De Consumentenbond onderzocht welke ziekenhuizen op deze aspecten het best scoren bij hartfalen. De bond wil deze gegevens inzichtelijk maken zodat consumenten een keuze kunnen maken voor welke aandoening zij naar welk ziekenhuis moeten. Een indeling naar koplopers, middenmoters en achterblijvers van ziekenhuizen staat in de Consumentengids van februari. 

68 van de 95 Nederlandse ziekenhuizen hebben meegewerkt aan het onderzoek. Een kwart daarvan is gekwalificeerd als achterblijver en een kwart als koploper. Van de koplopers scoren er drie op alle drie de punten (informatievoorziening, begeleiding en samenwerking) bovengemiddeld. Het Deventer Ziekenhuis, Kennemer Gasthuis (Haarlem) en Refaja Ziekenhuis (Stadskanaal).

Serie onderzoeken
De Consumentenbond is een serie onderzoeken gestart om informatie te krijgen over welke ziekenhuizen voor welke aandoening het best toegerust is.

<img height="131" alt="Maak kennis met de Consumentengids voor €1" src="https://www.consumentenbond.nl/webwinkel/images/webwinkel/losse_nummers/l_cg_2006_feb.jpg" width="85" align="left" border="0">Lees ook
Het complete artikel in de februari-uitgave van de Consumentengids: tijdelijk voor €1

Bond Online-abonnees lezen het dossier Ziekenhuizen - hartfalen