icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumenten op verkeerde been gezet met dure platte tv’s

Nieuws|

Gepubliceerd op:31 maart 2006


Consumenten worden op het verkeerde been gezet met advertenties voor dure platte televisies: toestellen met het 'HD-ready'-logo zijn soms helemaal niet HD-ready. In een recente folder van Media Markt zijn weer twee voorbeelden daarvan te vinden.

<img height="143" alt="" src="/images/algemeen/wc_small.gif" width="100" align="right" border="0">De kabelaars gaan de wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal deze zomer in HD-kwaliteit doorgeven. Als mensen daarvan willen genieten, moeten zij (los van het abonnement en de decoder) vaak een nieuwe, prijzige televisie aanschaffen.

Folder Media Markt
In een recente reclamefolder van Media Markt worden twee kostbare televisies aangeprezen: een plasmascherm van 1.444 euro en een LCD-tv van 1.199 euro. Bij beide staat het logo dat aangeeft dat ze HD-ready zijn, maar dat zijn ze in werkelijkheid niet.

Rectificatie
Aan de directie van Media Markt heeft de Consumentenbond gevraagd om in de winkels op de betreffende televisietoestellen duidelijk zichtbaar aangeven dat ze – in tegenstelling tot wat in de folder wordt beweerd – niet HD-ready zijn. Mensen die deze toestellen reeds hebben gekocht, moeten hun geld kunnen terugkrijgen.

Lees ook
Exclusief voor leden: hét tv-dossier met alle testinformatie
Persbericht Consumenten op het verkeerde been gezet met dure platte tv’s - 31 maart 2006
Nieuwsbericht Weeg overstap naar HD-tv goed af - 3 maart 2006