icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond wenst heldere pensioen-indexatie-informatie

Nieuws|

Gepubliceerd op:20 september 2006


Donderdag 21 september buigt de Tweede Kamer zich in een slot-debat over de nieuwe Pensioenwet. Betere voorlichting over het pensioen van de consument lijkt daardoor gewaarborgd te gaan worden door een nationaal (virtueel) pensioenregister en een uniform pensioenoverzicht. Kamer en Minister zijn het echter nog oneens over informatie over indexatie.

De Consumentenbond steunt het voorstel van een deel van de Kamer om de consument daarover op een eenvoudige manier te informeren. De bond heeft ook de rest van de Tweede Kamer gevraagd om hiermee in te stemmen.

Indexatie
Als een consument pensioen ontvangt is het plezierig als dat verhoogd wordt wanneer de prijzen stijgen. In ‘pensioenland’  spreekt men dan over indexatie. In het wetsvoorstel wordt voorgeschreven dat een pensioenfonds of een –verzekeraar informatie moet geven aan de deelnemers van pensioenregelingen over of de regeling een vorm van indexatie kent en zo ja, hoe goed die is.

Volgens de Consumentenbond is voorgestelde informatie voor de consument niet begrijpelijk en dus zinloos. Een deel van de Kamer wil nu dat de informatie vereenvoudigd wordt. Dat kan door middel van een eenvoudig sterren-systeem, verschillend gekleurde vlaggetjes of - zoals het energielabel bij witgoed- met lettertjes en een kleurenlabel.