icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

1-euro-advertentie transavia.com misleidend

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 september 2006


De advertentie waarin transavia.com eerder deze zomer vluchten aanbood voor 1 euro is misleidend. Dat is het oordeel van de Reclame Code Commissie (RCC) naar aanleiding van een klacht van de Consumentenbond. De bond voelt zich door dit oordeel gesteund in zijn acties tegen misleidende reisaanbiedingen en zal de komende periode scherp reageren op soortgelijke reclame.

Onduidelijke toeslagen
Volgens de RCC moeten reclame-uitingen zo duidelijk en volledig mogelijk zijn. Bij de advertentie van transavia.com stond weliswaar in kleine lettertjes ‘enkele reis, exclusief belastingen en wijzigingen voorbehouden’, maar wie wilde boeken was tientallen malen duurder uit. Dit terwijl transavia.com heel eenvoudig de all-in prijs (voor zover bekend) had kunnen noemen.

Ook verwees de commissie naar de veranderde opvattingen van consumenten en reisorganisaties over dit soort advertenties. Eerder deze week hebben de reis- en luchtvaartsector, mede op initiatief van de Consumentenbond, een Code Reisaanbiedingen opgesteld die een eind aan misleidende advertenties moet maken. Transavia.com is een van de ondertekenaars.