icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Liedjes online muziekwinkels duur en met teveel beperkingen

Nieuws|

Gepubliceerd op:20 december 2006


Mensen die keurig betalen voor muziek en film lopen tegen allerlei problemen aan. Op deze website is een filmpje te zien met een overzicht van alle frustraties. De Consumentenbond voert actie en roept iedereen op de petitie van de bond te ondertekenen.

In het jongste onderzoek van de Consumentenbond scoren slechts 3 van de 18 muziekdownloadsites goed. Sterker nog, ook bekende webwinkels nemen het met wettelijke regels niet zo nauw. Weer een voorbeeld van de problemen met digitale muziek en film.

Onredelijke beperkingen
Muziekdownloadsites bieden drie onderling niet uitwisselbare muziekformaten aan. Het is dus maar de vraag of je een gedownload liedje op jouw muziekspeler wel kunt afspelen. Samen met allerlei onnodige en onhandige kopieerbeperkingen, leidt dit tot een chaos voor consumenten.

Hoge prijzen
Ook liggen de prijzen hoog: oplopend tot 15 euro voor een album, wat neerkomt op dezelfde prijs als een cd (terwijl downloads logischerwijs veel goedkoper zouden moeten zijn). Verder houden – ook bekende! – webwinkels zich niet aan de wet; je weet bijvoorbeeld van te voren niet welke beperkingen op de liedjes zitten en wat de kwaliteit van de songs is.

Actie
De Consumentenbond blijft daarom, ook in 2007, campagne voeren tegen onredelijke beperkingen, hoge prijzen en gebrekkige informatie. 
Klik hier om het filmpje te bekijken en de actie te ondersteunen