icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Prijspeiling supermarkten: Nettorama goedkoopst

Nieuws|

Gepubliceerd op:19 december 2006


Nettorama is in de meest recente prijspeiling van de Consumentenbond de goedkoopste supermarkt. Super de Boer blijft het duurst. Het prijsverschil tussen beide winkels bedraagt 16%.

De Consumentenbond vergeleek eind november de prijzen van bijna 150 artikelen in de grote, landelijke supermarkten. Ten opzichte van de gemiddelde supermarktprijzen zijn de A-merken bij Super de Boer 8% duurder, terwijl de prijzen van dezelfde producten bij Nettorama juist 8% onder het gemiddelde liggen. Ook Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros zijn relatief goedkoop. Zij zitten met hun prijzen 6% onder het gemiddelde prijsniveau. Bij de prijspeiling zijn naast de A-merken ook de huismerken onder de loep genomen. Daaruit volgt hetzelfde beeld. Nettorama is ook met de huismerken het voordeligst, Super de Boer is wederom het duurst.

Voordeligste supermarkt
Het is voor het eerst in twee jaar dat Nettorama alleen uit de bus komt als voordeligste supermarkt. Bij de vorige vier onderzoeken van de Consumentenbond moest Nettorama die positie nog delen met Dirk van den Broek.