icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond nieuwe partij in Convenant overgewicht

Nieuws|

Gepubliceerd op:6 december 2006


De Consumentenbond treedt toe tot het Convenant overgewicht. Daarin werken overheid, zorgverzekeraars, voedingsmiddelenbranche, sportbonden en ander organisaties aan de bestrijding van overgewicht onder kinderen en volwassenen.

De afgelopen anderhalf jaar heeft de Consumentenbond zich vaak kritisch uitgelaten over het Convenant. Nog steeds is de bond van mening dat er te weinig acties van de grond komen die effectief bijdragen aan de doelstellingen. Vanuit het Convenant is toegezegd dat daar voortaan meer aandacht aan wordt besteed en ook wetenschappelijk onderzoek krijgt een grotere rol. De Consumentenbond heeft daarom besloten alsnog – als kritische partner en luis in de pels – toe te treden tot het Convenant overgewicht. De bond wil niet langer vanaf de zijlijn, maar juist van binnenuit het vuurtje flink opstoken.

Aantal mensen met overgewicht gestegen
De Consumentenbond gaat binnen het Convenant proberen de levensmiddelenbranche te bewegen tot volledige en duidelijke etiketten, verantwoorde marketing en de productie van gezondere producten. Daardoor moet het voor consumenten makkelijker worden de gezonde keuze te maken. De laatste tien jaar is het aantal mensen met overgewicht sterk gestegen, met name onder kinderen. De organisaties binnen het Convenant willen de groei van het aantal volwassenen met overgewicht in 2010 tot staan hebben gebracht. Het aantal kinderen met overgewicht moet dan afnemen.

Lees ook
Alles over Kinderreclame
Bond kiest gezond
De test Trilplaten

Persbericht Consumentenbond partner in Convenant overgewicht - 6 december 2006
Nieuwsbericht Strengere vetnormen gehakt gaan niet ver genoeg - 27 november 2006