icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Van Gennip: nu al ‘inclusief’-prijzen gebruiken

Nieuws|

Gepubliceerd op:5 december 2006


De Consumentenbond voelt zich gesteund door staatssecretaris Van Gennip dat er nu zo snel mogelijk een eind moet komen aan misleidende reisaanbiedingen. De sector wil zich pas vanaf 1 april 2007, als het wintersportseizoen al achter de rug is, houden aan een vrijwillige gedragscode voor reisaanbiedingen.

Eerder had de bond Van Gennip gevraagd te reageren op een uitspraak van het College van Beroep van de Stichting Reclame Code. Dit College vond, in tegenstelling tot de Reclame Code Commissie (RCC), dat transavia.com wel door mag gaan met het adverteren van ‘exclusief’-prijzen.

Code
Van Gennip heeft de luchtvaartmaatschappijen verzocht nu al te adverteren volgens de Code Reisaanbiedingen die per 1 april 2007 ingaat, ongeacht de uitspraak van het College van Beroep van de RCC. In deze Code wordt adverteren met ‘exclusief’- prijzen verboden. 

Afspraken
De RCC heeft deze week de Consumentenbond gelijk gegeven in een zaak die in oktober was ingediend tegen Skye Europe over misleidende prijzen. De bond vindt het overigens merkwaardig dat er binnen één instantie kennelijk verschillend gedacht wordt over dit soort reisaanbiedingen. De sector zelf kan echter aan deze onduidelijkheid een eind maken door zich nu al te houden aan de eerder gemaakte afspraken. Dit is extra belangrijk omdat binnenkort veel vakanties geboekt worden.

Lees ook:
Nieuwsbericht Onduidelijkheid over prijzen vliegtickets - 15 november 2006

Alles over luchtvaart