icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Energietarieven vergelijken loont

Nieuws|

Gepubliceerd op:1 december 2006


De grote energiebedrijven Eneco, Essent en Nuon hebben hun tarieven voor 2007 bekend gemaakt. De verwachting van de Consumentenbond wordt hier helaas bevestigd: de tarieven stijgen meer dan op basis van de olieprijsstijgingen verwacht zou mogen worden. 

De Consumentenbond vermoedt dat de energiebedrijven deze hoge prijzen kunnen hanteren, omdat ze verwachten dat de klant toch wel energie bij hen af blijft nemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 2/3e  van de consumenten niet van plan is om van energieleverancier te switchen. Men vindt het ‘te veel gedoe voor weinig’.

Prijsvergelijking
Volgens de Consumentenbond loont het echter wel om tarieven van de verschillende aanbieders tegen elkaar af te zetten. Consumenten die in het tweede kwartaal van 2006 overstapten van een gemiddelde naar de goedkoopste leverancier bespaarden al 92 euro (per jaar) op hun totale energierekening. Door de nieuwe tarieven voor 2007 zal dit bedrag alleen maar toenemen. Consumenten kunnen makkelijk energiecontracten vergelijken op onze website met de Energievergelijker.