icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Video-impressie van symposium internetveiligheid

Nieuws|

Gepubliceerd op:1 november 2006Beveiliging moet standaard in digitale producten en diensten zitten, want consumenten zijn op internet veel kwetsbaarder dan ze denken.

Dat eist de Consumentenbond, dat hierover op donderdag 26 oktober een symposium organiseerde. Het bedrijfsleven reageerde wisselend, maar komt duidelijk in beweging. Zo is er al een internetprovider die meer veiligheidsdiensten standaard aanbiedt.
Onderzoek OPTA
Tijdens het symposium kwam de OPTA met belangrijk nieuws. De toezichthouder kondigde een onderzoek aan om te bezien of bedrijven zoals internetproviders voldoende doen om aan consumenten veiligheid te bieden. De wet eist immers veilige producten en diensten. Als het OPTA-onderzoek uitwijst dat bedrijven daarin niet slagen, dan komt de OPTA in actie, zo beloofde voorzitter Chris Fonteijn.

Anekdote
CDA-kamerlid Jos Hessels vertelde tijdens het symposium een persoonlijke anekdote. Toen hij – nota bene ex-netwerkbeheerder - tevergeefs zijn schoonvader probeerde te helpen met zijn internetverbinding, belde hij de helpdesk van de internetprovider. Het antwoord: u moet uw beveiliging uitzetten, dan doet de internetverbinding het wel! Hessels toonde zich tijdens het symposium bereid in actie te komen tegen de onveiligheid op internet. Zo gaat hij de minister van Economische Zaken ‘aan de tand voelen’, zo zei hij.