icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Otto: LCD-televisie voor €99?

Nieuws|

Gepubliceerd op:21 november 2006


Eind oktober stond op de website van Otto enige tijd een Philips LCD-televisie te koop voor €99. Een flink aantal mensen bestelde de televisie vanwege deze aantrekkelijke prijs. Na enkele dagen kwam de mededeling van Otto dat de prijs van €99 niet klopte en dat de televisie niet voor die prijs geleverd zou gaan worden.

Wel werd in eerste instantie beloofd dat de mensen die de televisie hadden besteld een goedmakertje zouden krijgen maar ook dat aanbod werd na een paar dagen weer ingetrokken. Een aantal consumenten heeft besloten het hierbij niet te laten zitten. De stichting Postwanorder (<u>www.postwanorder.nl</u>) is opgericht om te proberen Otto te dwingen alsnog de bestelde televisies te leveren voor de prijs van €99.

600 aanmeldingen
Consumenten kunnen zich bij de stichting aanmelden; bij minimaal 600 aanmeldingen zal een door de stichting ingeschakeld advocatenkantoor de zaak namens de groep aan de rechter voorleggen als overleg met Otto niets zal opleveren. Van deelnemers wordt een bijdrage van €25 gevraagd; wanneer zich minder dan 600 deelnemers aanmelden, wordt de zaak afgeblazen en zal de bijdrage worden terugbetaald. Meer informatie kunt u vinden op de website van de stichting Postwanorder.

Haalbaarheid van de claim
Over de haalbaarheid van de eis tot levering bestaat nog geen duidelijkheid. Naar de mening van de Consumentenbond zal van consument tot consument bekeken moeten worden of deze had kunnen weten dat de prijs van €99 niet klopte.

Geschillencommissie
De Consumentenbond wil alle consumenten die deze televisie hadden besteld en die van mening zijn dat Otto onterecht de levering voor €99 heeft geweigerd, ook wijzen op de mogelijkheid deze zaak voor te leggen aan de geschillencommissie Thuiswinkel, een onafhankelijke geschillencommissie. Meer informatie hierover kunt u vinden via <u>www.sgc.nl</u>. Natuurlijk heeft u daarnaast ook nog de mogelijkheid uw zaak individueel aan de rechter voor te leggen.

Lees meer
Alles over televisies